pühapäev, jaanuar 17, 2016

The Unseen 1980

The Unseen läks mul vaatamislisti siis, kui uurisin peale  Savage Streetsi, et mida tolle rež Danny Steinmann veel teinud on. See vanast ajast harjumus, et kui miski film meeldib tsekid rež teised tööd üle. Ehkki korra sisemine hääl ütles, et kuule mees, Savage streets-i ägedus ei olnud vist seekord rež hea töö tõttu aga noh, vanad harjumused on sees ja The Unseen tundus täitsa ok, sest 80ndate õudukad mulle istuvad. A jah, seekord oli kl AP juhtum, viimased 10 mintsi oli täielik võitlus unega, silm lihtsalt tahtis kinni vajuda. Ei teagi mispärast nii nüüd läks, üks tüüp imestas samamoodi imdb-s, et kaasatud oli pool Halloweeni-filmi meeskonda ja käsikirja autoriks Teksase mootorsaemõrvade kaaskirjutaja aga näed - jama mis jama kukkus välja. Sama imdb vend arutas veel, et vbla oli see sellest, et film ei suutnud ära otsustada kas ta tahab olla "suspense" või "slasher" stiilis...ma selliseid diipe mõtteid ei mõlgutanud, katsusin midagigi leida vaatamisväärset, no maja oli äge, se kuhu kolm reporterinaist ööbima läksid ( ühte neist mängis Ringo Starri ex - Barbara Bach ). vaatasingi siis viktoriaanliku maja sisustust ja üldist ahitektuuri, midagigi huvitavat eksole ja siis  45 minuti kandis lõi korra täitsa  ärevaks küll meeleolu - mitte küll filmi sisu poolest vaid just tollesama maja interjööri pärast - nimelt üks pilt seinal mis rippus meenutas Tartu õhkulastud kivisilda...


noh, päris ärevaks ei teinud veel esialgu ülal paremas nurgas näha olev kivisild, sest eks ole väidetavalt Hitlergi oma amatöörmaalidel Tartu kuulsat silda kujutanud jms aga kui järgmine pilt seina peal kaadrisse ilmus, siis oli küll juba, et OOT, OOT väääga kahtlaseks kisub, sest seal peal oli näha mu meelest Tartu Ülikooli peahoone fassaadi, ei!?



filmitud oli Californias, teatas imdb mulle, rohkem midagi, ei teagi nüüd, kurioosne värk igatahes mingi 80ndate lambi USA õudukas selliseid pilte kohata.


                           

Kommentaare ei ole: